dk_reg_rgb_ramme_png

Fynsk virksomhed blev en del af smv PRO:  

”Det handler om at fremtidssikre Masentia som videnvirksomhed” 

Det buldrer derudaf for engros-virksomheden Masentia, som leverer maskiner til avanceret metalbearbejdning for et trecifret millionbeløb årligt. Men med væksten kommer også behovet for at strømline forretningsgange og fremtidssikre virksomhedens store viden. Derfor er virksomheden blevet en del af smv PRO.  

  

I engros-virksomheden Masentia går serviceteknikerne i hvide kitler og ikke blå kedeldragter. Virksomheden bryder med alle fordomme om den gammeldags engros-virksomhed med stort, støvet lager og reoler fulde af maskindele. I stedet møder man lukkede futuristiske kasser beklædt med blinkende touch-screens og enorme betjeningspaneler. Omkring dem pusler dybt koncentrerede mænd som – og det er både godt og skidt – ofte har lidt grå stænk i håret.  

  

”Vores store styrke er jo den viden og erfaring, der ligger hos vores fantastiske medarbejdere. Sælgere, serviceteknikere og andre i virksomheden har ofte været her i både ti-, tyve-, tredive og sågar 40 år. Det giver en fantastisk faglig ballast og erfaring, som vores kunder nyder godt af. Men det gør os også sårbare, når vi som nu er i en periode med kundetilgang og vækst. Kraftig vækst”, fortæller CFO i Masentia, Peter Aagaard.  

  

Smv PRO og privat rådgiver sikrer effektive processer  

Masentia har oplevet kraftigt stigende efterspørgsel de seneste år, men væksten har en pris. Travlheden har nemlig givet et stigende pres på service og andre forretningsgange, og det har rejst et stort behov for at optimere de interne processer og arbejdsgange. Derfor besluttede Peter Aagaard og den øvrige ledelse, at virksomheden skulle være en del af programmet smv PRO. Gennem smv PRO har virksomheden fået finansiering til at få afdækket, hvor der var problemer, og hvor man kunne optimere. Nøgleordene var øget digitalisering og opkvalificering af IT-systemer, og målet var at skabe det bedste fundament for fortsat vækst.  

 

Gennem Erhvervshus Fyn og smv PROhar Masentia fået finansieret et forløb med det private rådgiverhus Tokerød+. Sammen med rådgiverne var målet bl.a. at sikre, at de forskellige systemer, virksomheden i dag bruger i Danmark og Sverige, blev samlet i ét ERP-system, der i fremtiden kan håndtere både kundeordrer, de interne processer, leverancerne og andet på en ensartet og effektiv måde.  

Ny IT åbnede for nye forretningsområder 

Men den indsats skal understøttes af en stærkere digitalisering af virksomheden, og her kommer smv PRO og Tokerød+ ind i billedet. Gennem smv PRO blev virksomheden bevidst om, at en implementering af et nyt ERP-system ikke kun handler om at installere det nye system, som kan effektivisere arbejdsgange og tilbyde endnu stærkere service til kunderne.  

For det at nå i mål og lykkes med implementeringen af det nye system krævede nemlig også fokus i organisationen hos både ledere og medarbejdere. Til gengæld for den indsats har Masentia nu fået et stærkt redskab til salg af reservedele over nettet, hvor virksomheden forventer en omsætning på over 50 mio. kr. årligt.  

 

”Tolerancer ned til én my” 

Virksomheden ligger i Odense hvor den både sælger og servicerer de mange typer præcisionsmaskiner, som arbejder med tolerancer på helt ned til én ’my’ – dvs. en milliontedel af en meter. De højt specialiserede maskiner, og evnen til at servicere dem, har givet Masentia kunder som Grundfos, Danfoss, Lego og Novo Nordisk.  

  

Den stærke faglighed giver en lige så stærk virksomhedskultur i Masentia. Peter Aagaard har selv været i virksomheden i flere årtier, hvor en talemåde er, at ”man møder klokken 8 og går hjem, når man er 68”. Men det er en del af problemet, siger han:    

  

”Hvis jeg bliver kørt ned i morgen, vil virksomheden stå og mangle essentiel viden. Det samme gælder stort set enhver anden medarbejder, og derfor er det mest ansvarlige, vi kan gøre at systematisere vores processer og sørge for at dele og sikre den store viden, der ligger hos medarbejderne. Vi skal kort sagt væk fra den individualiserede tilgang og have skabt nogle fælles systemer og arbejdsgange. Det er netop det, vi er ved at opbygge med god hjælp fra Tokerød+ og smv PRO”, siger Peter Aagaard.

Fakta om Masentia A/S

”Vi elsker maskiner og ikke mindst det, maskinerne gør for dig”. Sådan står der på Masentias danske hjemmeside. Den tanke gennemsyrer den familieejede engros-virksomhed, der sælger og servicerer højhastighedsfræsere og drejebænke samt sænk- / trådgnistmaskiner og lasermaskiner. Produkterne henvender sig primært til medicinal-, automobil-, samt offshore- og energisektoren.  

I smv PRO har Masentia gennemført et rådgivningsforløb med fokus på digitalisering. Omdrejningspunktet har været optimering af IT-processer og arbejdsgange, herunder særligt en strategi for virksomhedens ERP-system, der kan hjælpe med at effektivisere deres arbejdsgange.   

Masentia har haft konsulenthuset Tokerød+ tilknyttet som rådgiver og modtaget tilskud fra smv PRO til indkøb af rådgivning.  

 

Er smv PRO noget for din virksomhed?  

Smv PRO tager udgangspunkt i din virksomheds behov og ender med en skræddersyet plan for, hvordan du kan tage din virksomhed til næste niveau. Gennem smv PRO kan din virksomhed få medfinansieret kompetenceudvikling og rådgivning fra private rådgivere.  

Smv PRO drives af de seks erhvervshuse i samarbejde med en række private virksomhedsrådgivere. Hvis du lige som Masentia har brug for privat rådgivning til digitalisering eller anden form for forretningsudvikling, så kontakt dit regionale erhvervshus.