dk_reg_rgb_ramme_png

Generationsskifte i virksomhed – Få hjælp til ejerskifte fra smv PRO

Med smv PRO kan du få hjælp til at forberede et ejer- og generationsskifte i din virksomhed

Professionel rådgiver

Ejerskifte PRO tilbyder professionelle rådgivere, som kan hjælpe dig med et godt dansk generationsskifte og svare på alle dine spørgsmål om det gode ejerskifte, så du får sikret en glidende overgang til den nye ejer.

Skræddersyet forløb

Forløbet skræddersyes til din virksomheds særlige situation, hvor dine behov og ønsker som ejerleder er i centrum.

Gratis sparring

Erhvervshusene tilbyder gratis sparring og vejledning. Du får også 50% i tilskud til privat rådgivning (helt op til 100.000 kr. i tilskud)

Få et enklere ejerskifte gennem smv PRO

Der er en række forskellige måder at gennemføre et ejer- eller generationsskifte i din virksomhed. Det er vigtigt at finde frem til netop den måde at ejerskifte, der passer bedst til din virksomhed, og gennem ejerskifte PRO kan du få sparring til at vælge den mest enkle og effektive måde at gennemføre et dansk ejerskifte. Ejerskifte PRO kan medfinansiere køb af privat ejerskifterådgivning, der sikrer, at både du selv og virksomheden kommer godt i gang med ejerskiftet, at du gennemfører et effektivt ejerskifte til den rigtige pris – og at både du selv og virksomheden kommer godt videre.

 

Kontakt dit erhvervshus for at få hjælp til at gennemføre et vellykket og enkelt dansk generationsskifte i fx din familieejede virksomhed.

Generationsskifte og skat

Bliver du flået i skat, når du sælger din virksomhed og generationsskifter? Smv PRO kan medfinansiere en privat rådgiver, som kan hjælpe med de skattetekniske spørgsmål, der knytter sig til netop dit generationsskifte.

 

Ikke to generationsskifter er ens, og alle former for generationsskifte medfører bestemte skattemæssige forhold og forpligtelser. Derfor er det også vigtigt med de helt rigtige private rådgivere, som kan hjælpe med spørgsmål om generationsskifte og skat. Dit erhvervshus kan hjælpe dig med at løse spørgsmål om, hvordan du håndterer skattebetaling i forbindelse med dit generationsskifte, og vi kan hjælpe med at finde de rigtige rådgivere, som kan sikre dig et godt generationsskifte.

Glidende generationsskifte – er det noget for dig?

Vil du sælge til et familiemedlem? Eller til en nøglemedarbejder, der vil drive virksomheden videre efter generationsskiftet? Hvis køberen ikke fra begyndelsen kan betale præcis det beløb, du vil sælge din virksomhed for, så er der måske alligevel en mulighed for at I får et godt dansk generationsskifte.

Det vil ofte være en stor mundfuld for en køber af virksomheden at lægge den fulde købesum på bordet, når du vil sælge virksomheden videre. Med ejerskiftet i familie eller til nære medarbejdere er der en del skattemæssige forhold, du bør overveje. En ejerskiftemetode, der kan være relevant, hedder ‘succession’ eller ‘glidende generationsskifte. Ved succession sælger du virksomheden videre til et familiemedlem eller en nøglemedarbejder, uden at der svares skat af salget i forbindelse med selve overdragelsen.  

 

I et glidende generationsskifte indtræder køberen i ejerens skattemæssige position. Køberen skal derfor betale samme skat, som ejeren skulle have betalt – når den forfalder til betaling. Metoden succession eller glidende generationsskifte bruges ved ejerskifte, når ejeren i levende live men også ved ejerskifte efter et dødsfald.

Få op til 100.000 kr. i tilskud til privat ejerskifterådgivning

Husk at dit erhvervshus kan hjælp dig. Gennem smv PRO kan du – uanset hvor langt du er i arbejdet med ejerskiftet – nu få gratis sparring og op til 100.000 kr. i tilskud til privat ejerskifterådgivning. Ejerskifte PRO sikrer dig professionel rådgivning, som hjælper dig med at forberede ejerskiftet og forenkler ejerskifteprocessen, så du får den bedst mulige pris. Det gælder hvad enten du gennemfører et glidende generationsskifte eller et traditionelt virksomhedssalg.

Få hjælp til ejer- og generationsskifte

Carsten Holløse

Carsten Holløse

Forretningsudvikler
Telefon: +45 41 88 66 26
Mail: cho@ehsj.dk

Med mere end 30 års erfaring, har Carsten Holløse den bedste forudsætning for at hjælpe dig godt i gang.

 

Carsten har selv været med i opstarten af otte virksomheder, arbejdet internationalt og har efterhånden hjulpet +400 virksomheder med strategi- og forretningsudvikling.